Beleidsverklaring

BELEIDS/CLUBVISIE

Brussels Volley is een volleybalclub voor iedereen: jong & oud, geoefend of recreatief, jongen en meisjes, mannen en vrouwen. Een club waar teamspirit, kameraadschap, respect, discipline en Fair Play op nr. 1 staan. Integratie van anderstaligen kinderen  bij de enige Nederlandstalige volleybalclub in het centrum van Brussel.

 

Onze visie: het promoten van het volleybal in Brussel door onze kwaliteitsvolle opleiding.
Het doel van de vereniging is iedereen op zijn/haar meest geschikte niveau, mét plezier te laten spelen. Elk lid dient graag naar de club te komen en zich goed te voelen. Een Vlaamse club, te midden Brussel, met clubleden van verschillende origine, waar alle clubleden zich gelijk voelen, waar de goeie clubgeest het belangrijkste is. En waar iedereen speelkansen krijgt.

 

Sporters verdienen het om van hun geliefde sport te kunnen genieten op een plezierige manier én in een veilige omgeving. Brussels Volley heeft de belangrijke taak om een ethisch sportklimaat te creëren en te behouden voor al onze leden.

Om dit doel te bereiken, moet er een goed gestructureerde vereniging bestaan, waarbij:

  • trainers en jeugdcoördinator zorgen voor een éénvormige sportieve lijn;
  • de leden van het bestuur zorgen voor een kader om dit doel te bereiken (organisatie van competitie, trainingen, stages, voorzien van de nodige financiële middelen, het nodige materiaal, enz…).

Trainers

De trainersstaf moet garant staan voor kwaliteit en dient spelers/speelsters te stimuleren om de beoogde doelstellingen te realiseren.

Jeugd

Zie jeugdbeleid

Seniors

Bij onze gemengde recreatieploeg primeert het plezier om samen te volleyballen, op het behaalde resultaat.

 

Clubactiviteiten

Jaarlijks organiseert Brussel Volley een manche van het BK Beachvolley in Terkamerenbos.

Al onze spelers/speelsters en ouders worden betrokken bij dit event. Dit om de clubgeest & samenhorigheid buiten de sporthal te optimaliseren.

Jaarlijks stelt de club zich kandidaat voor een hulpfunctie (ballenrapers op een toernooi van de nationale ploegen) op een groot event van de federatie in Brussel.