Jeugdbeleid

JEUGDBELEID

 

Kwalitatieve jeugdopleiding door trainer/coach Patrick Kamdem, met de ondersteuning van de Liga spelers van Lindemans Aalst, onder de jeugdsportcoördinatie van Kristof De Loose.

 

Doorstroming van bewegingsschool via balgewenning tot competitie

Jeugdspelers krijgen de kans om zich te ontplooien tot hun hoogste niveau.

Met de talentvolle jeugdspelers/speelsters werken we technisch, mentaal en tactisch volgens de principes van de topsport. Hen stimuleren en motiveren om een plaats af te dwingen in één van de hoger spelende ploegen.

De minder getalenteerde jeugdspelers/speelsters zullen we ook naar hun hoogste niveau brengen, maar we houden steeds in het achterhoofd dat volleybal voor hen een aangename sport moet blijven, waar iedereen speelkansen heeft.

 

Jeugdcoördinator & trainer delen de ploegen in op basis van hun kunnen, talent, werklust, atletisch vermogen, vorderingen op technisch vlak en aanwezigheid op training.

 

Ieder jaar organiseert de Vlaamse Gemeenschapscommisie ism Brussels Volley verschillende sportkampen met als thema omnisport-volleybal. Een halve dag mogen de kinderen proeven van verschillende sporten en een halve dag krijgen ze volleyballes van ervaren lesgevers.
Tijdens dit sportkamp krijg je initiaties volleybal (techniek, spelvormen en wedstrijdjes).
Wij bieden nieuwe spelers/speelsters de kans om een maand gratis te proeven van het volleybal binnen onze club alvorens definitief aan te sluiten.

 

Jaarlijks bieden wij Brusselse kinderen de kans om kennis te maken met het beachvolleybal, op de velden van Tours & Taxis en dit onder professionele begeleiding.

 

Brussels Volley onderschreef de Panathlonverklaring, universeel charter over de rechten van het kind in de Sport. Alle info op  http://www.panathlonvlaanderen.be